Gitaaronderwijs Uden-Boekel is begonnen in september 1986 als Gitaarclub Gitarando Uden, met een 10 tal leerlingen, allemaal bekenden. Nu, veel jaren en wijsheden verder, uitgegroeid tot een volwaardige gitaarschool:

Gitaaronderwijs Uden-Boekel

Er wordt op 3 locaties lesgegeven: In Uden bij: De Groenhoeve, Artillerieweg 3 (de kinderboerderij) en de Eigen Herd, Rooijsestraat 32 en in Boekel, Volkelseweg 9. Op alledrie de locaties worden verschillende lessen aangeboden, waaronder: Elektrische gitaarles, gitaarles in groepsverband, privé/duoles en als workshop of korte cursus Ukelele.

Het doel is om aan de wens van de leerling tegemoet te komen. Daarbij maken we in eerste instantie gebruik van onze basislesstof. Voor de kinder-en jeugdgroepen bestaat die uit, in ieder geval, een gedeelte notenleer. Dit, omdat ze daar ook later heel veel plezier van blijven houden bij de keus van een evt. ander instrument. De verdere les wordt besteed aan akkoordenleer met slag en tokkelwerk m.b.v. liedjes. Nadat de basiskennis door de leerling wordt beheerst, wordt gekeken naar persoonlijke voorkeuren die we dan proberen in te passen in het lesschema. We werken met “echte” noten en met tablatuur (tabs) en leggen uit hoe ze deze tabs thuis op de computer kunnen toepassen.

Het niveau kan zo ver omhoog gaan als de leerling wil. Bij privé/duoles is dit meer persoonlijk af te stemmen dan in groepsverband gitaarles krijgen. Instromen of veranderen van groep/privé-duoles is, als het niveau het toelaat, mogelijk. Jezelf begeleiden op de gitaar, juist meer solistisch te werk gaan of klassiek gitaar leren spelen, het is allemaal mogelijk als het maar kenbaar wordt gemaakt.

Met de groepen treden we af en toe ook op. Met de kindergroepen zijn we o.a. al diverse keren bij de opening van de kerststal bij de Groenhoeve geweest. In theater Markant bij Uden Laat Van Zich Horen hebben we onszelf ook mogen presenteren, maar ook in de P.I.  in Grave en in diverse zorgcentra hebben mensen mogen genieten van ons gitaarspel en zang.

We gaan voor kwaliteit zonder de gezelligheid uit het oog te verliezen.

Gezelligheid met kwaliteit!  Dat is waar Gitaaronderwijs Uden-Boekel voor staat.

 logo2