Hallo, ik ben Ricardo de Wolff (21)

Ook wel bekend als MacNaus en woonachtig in Uden. Op mijn vierde begonnen met drummen, waarna ik op mijn achtste piano ging spelen en uiteindelijk op mijn elfde de gitaar ontdekte. Daarna nog begonnen met bas, blokfluit en een beetje saxofoon en viool. Na het Udens College Havo/Vwo(2007-2013), naar het Rock City Institute in Eindhoven (2013-2016) gegaan en ik studeer nu aan de Academie voor Muziekeducatie(2016).

Mijn stijl begon met Rock/Metal met als grote voorbeelden ‘Metallica’, ‘Disturbed’. Hierin ontwikkelde ik mezelf als gitarist en wilde het liefst niets anders spelen. Hierna volgde Punk, de periode waarin de performance steeds beter werd, te danken aan onder andere ‘Sum 41’ en ‘Rise Against’. Tegenwoordig kan ik in Funk alles kwijt, geïnspireerd door ‘Paulo Mendonça’ en ‘Phat Phunktion’.

In 2013 hebben we de Orion Music Awards gewonnen met mijn toenmalige band ‘Screaming Destiny’. Met de zangeres van die band ben ik verder gegaan als ‘Celine Rae & MacNaus’, wat nu van de grond begint te komen met optredens op poppodia, cafés, evenementen enzovoort. Daarnaast zijn we actief op YouTube. Tegenwoordig treden we ook op als complete band. Ook zit ik in de Paulo’s Mendonças, dat in februari 2015 ontstond in Eindhoven. De andere bands waarin ik zit of heb gezeten: JJ Odds, Flamez & Flowerz, Paper Chase, Mother’s Masterpiece, Yasmin & Öz, Sandy Ford, Nomade en D_.

Bij Gitaaronderwijs Uden-Boekel geef ik privé-, duo- en groepslessen. Van akoestisch tot elektrisch, van pop tot metal of flamenco, in alle stijlen kan gitaarles worden gegeven.

Voor meer informatie, foto’s, video’s en voor wat dan ook, kijk gerust hier

profoto